ДруштвоНови Сад

Компанија НИС обележила 15 година подршке локалним заједницама

Компанија НИС обележила је данас 15 година од успостављања програма друштвене одговорности на локалу „Заједници заједно“ и представила резултате 1.136 пројеката који су реализовани у 13 градова широм земље, у које је уложено 1,7 милијарди динара.

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев је истакао на свечаности у Палати Србија да та компанија већ 15 година у сарадњи са партнерима одлучно доприноси бољем животу грађана Србије.

„У НИС-у верујемо да је развој компаније потпун само ако доприноси напретку заједнице у којој живимо и радимо. Верујемо да лидери треба да пружају пример другима“, рекао је Тјурдењев.

Он је истакао да је у току програма „Заједници заједно“ реализовано више 1.136 пројеката у вредности 1,7 милијарди динара, а да је унапређен рад више од 180 образовних установа, 40 институција културе, 45 болница и домова здравља.

Као и да је та компанија донирала 14 санитетских и патронажних возила, а да је уређено преко 146 дечјих игралишта и спортских терен.

Министарка енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић је истакла да је та компанија стуб енергетског снабдевања наше земље, као и да је једна од најуспешнијих.

„НИС је долом компанија свих грађана Србије и један од највећих буџетских даваоца и домаћих инвестотора. НИС је прави пример друштвено одговорне иницијативе које дају снажан подстицај социјалном, научном и културном развоју наше земље“, рекла је министарка.

Такође, додала је да та компанија једна од првих у Србији започела са ЕФГ активностима.

Догађај су увеличали и министарка науке Јелена Беговић, министарка просвете Славица Ђукић Дејановић и министарка здравља Даница Грујичић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Салапура је истакао да корени компаније НИС потичу из Зрењанина, а да је компанија имала велики утицај на развој тог града.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић је истакао да је седиште НИС-а у Новом Саду и да је готово 10 одсто пројеката те компаније реализовано у том граду, у вредности од 240 милиона динара.

На догађају су представљена улагања компаније у начно технолошке паркове, а директор НТП из Ниша Милан Ранђеловић је истакао да је битно да друштвено одговорне компаније, попут НИС-а пруже подршку развоју науке у нашој земљи.

Како наводе из НИС-а, програм „Заједници заједно“ један је од назначајнијих у Србији по питању улагања на локалу.

НИС кроз програм активно доприноси разволу локалних заједница у Београду, Новом Саду, Панчеву, Нишу, Чачку, Кикинди, Зрењанину, Пожаревцу, Кањижи, Србобрану, Новом Бечеју, Житишту и Великом Градишту.

 

Фото: Танјуг Страхиња Аћимовић