Спорт

Ђоковић победио Фрица и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Аустралијан опена, пошто је данас у Мелбурну у четвртфиналу победио Американца Тејлора Фрица 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, 6:3.

Меч је трајао три сата и 45 минута. Ово је био девети међусобни дуел српског и америчког тенисера, а девети тријумф Ђоковића, који брани титулу на Аустралијан опену.

Српски тенисер ће у полуфиналу првог гренд слем турнира сезоне играти са победником меча између Руса Андреја Рубљова и Италијана Јаника Синера.

Ђоковић је у првом гему првог сета имао три брејк лопте, али их није искористио. Фриц је повео 1:0, а српски тенисер је потом на свој сервис стигао до 1:1. Ђоковић је и у наредном гему на сервис противника имао три брејк лопте, али је Американац повео 2:1.

Играло се потом гем за гем, а Ђоковић у деветом гему при резултату 4:4 није искористио две брејк лопте. Српски тенисер је потом у 12. гему при вођству Фрица од 6:5 спасао две сет лопте. Победник првог сета одлучен је у тај-брејку, који је припао Ђоковићу резултатом 7:3.

Фриц је на старту другог сета одузео гем на сервис Ђоковића. Српски тенисер је већ у наредном гему имао прилику да узврати рибрејком, али је Американац повео 2:0.

Фриц је одржавао предност од два гема, а Ђоковић није искористио две брејк лопте у шестом гему. Амерички тенисер је потом повео 4:2. Српски тенисер је при вођству Фрица од 4:3 имао чак четири брејк лопте, али их није искористио. Американац је задржао предност од два гема и други сет је добио резултатом 6:4.

Ђоковић је заиграо ангажованије у трећем сету и брзо је стигао до вођства од 3:0. Српски тенисер је наставио са добром игром у наставку меча, а трећи сет је добио резултатом 6:2.

Ђоковић је повео 1:0 на старту четвртог сета, а онда је у наредном гему на сервис америчког тенисера пропустио две брејк лопте. Играло се потом гем за гем до вођства најбољег тенисера света од 3:2. Српски тенисер је направио брејк и повео 4:2. Фриц је узвратио рибрејком и смањио је вођство Ђоковића на 4:3. Уследио је нови брејк српског тенисера за 5:3. Први тенисер света је затим на свој сервис стигао до 6:3 и заслужене победе. Он ће по 11. пут играти у полуфиналу Аустралијан опена.

Ђоковић је прошле године у финалу Аустралијан опена победио Грка Стефаноса Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Српски тенисер ће у Мелбурну покушати да стигне до 11. титуле на Аустралијан опену и 25. гренд слем трофеја у каријери.

 

Фото: Танјуг / (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)