ДруштвоПолитика

Вучић:Приштина ради све што може, борићемо се за плаћање у динарима

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је Косово и Метохија била једна од главних тема у свим разговорима које је имао у Давосу, а поводом најаве Приштине да ће укинути платни промет са централном Србијом и упутити захтев Европској комисији да не признају српске пасоше оценио да „они раде све што могу“.

„Видео сам како кажу да Свечља треба да буде пуштен на територију централне Србије у складу са споразумом који је потписан са Борком Стефановићем. Не видим у томе превелику опасност, наравно да би дошао да провоцира, али и ја сам затражио да идем на КиМ да се обратим нашем народу“, рекао је председник за ТВ Пинк из Давоса.

Он је рекао да верује да би у складу са његовим захтевом било добро да се поштује тај споразум и да му буде допуштено да се обрати нашим људима на светој српској земљи.

На питање како би он плаћао на територији КиМ, а поводом питања којем је поставио новинар Слободан Георгиев, председник је одговорио да би плаћао онако како мора да плаћа, али да се боре за плаћање у динарима.

„Плаћао бих како би морао да платим, али ћемо да гледамо да плаћамо у динарима и то је оно за шта се боримо. Ми немамо атомску бомбу, не можемо да се тучемо са целим светом али да ћемо да штитимо свој народ“, рекао је Вучић.

Он је додао да од њега не треба очекивати да се понаша неодговорно.

„Сувише сам одговоран, сувише искусан и сувише озбиљан да бих тако нешто учинио. Тиме, када се тако понашате можете само да наштетите свом народу. Морате да будете озбиљни, довољно проницљиви да видите шта су намере ваших противника и непријатеља, али и да доносите одлуке које понекад морају да буду храбре, али много чешће да буду мудре“, истакао је Вучић.