Нови Сад

E-НОВЧАНИК ЈГСП-а „НОВИ САД“

ЈГСП „Нови Сад“ у оквиру НСмарт система уводи нову услугу плаћања превоза путем e-новчаника, којa ће значајно поједноставити наплату превоза и убрзати проток путника. Е-новчаник је неперсонализована картица на коју се уплаћују средства за плаћање превоза једноставним чекирањем на валидатору у аутобусу.
Ову услугу могу да користе особе старије од десет година живота за плаћање превоза на свим линијама ЈГСП „Нови Сад“. За куповину е-новчаника није потребно приложити, нити приказати лични документ.

Е-новчаник ће се продавати од 22. јануара по промотивној цени од 375 динара на продајним местима ЈГСП „Нови Сад“, као и у 23 киоска на аутобуским стајалиштима у граду.

Првих 3.000 корисника услуга који, почевши од 15. јануара, сакупе пет појединачних карата за превоз, моћи ће да их бесплатно замене за е-новчаник од 22. јануара до 4. фебруара на продајним местима предузећа, као и на 23 киоска „maxim box“ на градским стајалиштима.

Цене карата купљених е-новчаником

Од 5. фебруара на снагу ступа одлука о диференцијацији цена превоза. Цена појединачне карте купљене е-новчаником и даље ће остати 65 динара на градским и 110 динара на приградским линијама, док ће та иста карта уколико се купује код возача бити 100, односно 150 динара. Цене претплатних карата на свим линијама остаће исте. Након завршетка промо периода, е-новчаник од 5. фебруара моћи ће да се купи за 400 динара.

Како се користи е-новчаник?

На купљени е-новчаник корисник уплаћује новчани износ за плаћања појединачне карте у возилу. Е-новчаник може да се купи на продајним местима предузећа и киосцима „Maxim Box“ на градским стајалиштима.

Путник има могућност да е-новчаник допуни на свим продајним местима ЈГСП „Нови Сад“, на киосцима „Maxim Box“ на градским стајалиштима, преко Нсмарт портала и мобилнe апликацијe Нсмарт. Минимални износ средстава који може да се уплати је 200 динара, а максимални износ је 10.000 динара (на продајним местима максимални износ допуне је 5.000 динара, а преко Нсмарт портала и е-налога мобилне апликације НСмарт 10.000 динара). Стање на е-новчанику може да се провери приликом сваког чекирања (испис на валидатору), на свим продајним местима, као и путем корисничког налога на мобилној Нсмарт апликацији.

Приликом уласка у возило корисник мора да прислони е-новчаник на валидатор (chek in), након чега се на валидатору исписује порука о успешној/неуспешној валидацији. Приликом изласка из возила корисник ОБАВЕЗНО мора да уради chek out како би са картице био скинут износ до циља путовања.

Све додатне информације о е-новчанику грађани могу да добију у Нсмарт центру на Булевару Јаше Томића 6 (тел. 021/21 56 525) или да погледају на сајту предузећа www.gspns.rs.

 

Dnevnik.rs