Спорт

Вучић: Очекујем двоцифрен број медаља на ОИ у Паризу

Председник Александар Вучић рекао је данас да очекује двоцифрен број медаља на Олимпијским играма у Паризу, као и да се нада да ће Србија из атлетике освојити три медаље.

Он је за ТВ Прва рекао и да верује да је Србија за Европско првенство у фудбалу наредне године добила групу из које може даље да иде.

„Верујем у репрезентацију Србије. Верујем да смо добили групу у којој можемо да идемо даље. Верујем да смо од две репрезентације бољи. Енглези и Французи су фаворити“, рекао је он и додао да ипак не треба отписати и Немце.

Он је додао да ће се наставити и даље са улагањем у спорт и да су дата велика средства Атлетском савезу, али да је потребно још.

Вучић је нагласио да очекује добре резултате на ОИ и од алтетичара.

„Ми се надамо да по први пут можемо три медаље да узмемо на Олимпијади у Паризу, то би било ‘лудило’ за Србију из атлетике. И верујемо да ћемо да имамо Николу Јокића у Паризу, да то буде најбоља утакмица свих времена. Најбоља, најтврђа и најзанимљивија утакмица, права утакмица, ми и НБА, амерички тим, ако нешто будем желео да гледам икада, то ће бити та утакмица“, рекао је он.

Вучић је истакао да се претходне године радовао сваком спортском успеху, али да му је пораз у финалу Светског првенства у кошарсци од Немачке тешко пао.

Он је на ТВ Прва поновио да неће бити председнички кандидат 2027. године, а на питање да ли би некад водио Црвену Звезду или Партизан, након што му истекне мандат и након што заврши високу тренерску школу, одговорио да би теоретски могао, али је, како је приметио, толико „слаб“ да су довољно паметни и једни и други да га никада не би изнајмили или узели за неке млађе категорије.

„Верујем да ћу ове године да завршим факултет. Тако да ћу да имам два факултета. И надам се да ће да ме приме, тамо иза 2027. године, да водим неку децу у ‘Младости’, ‘Ушћу’, ‘Војводе Степе’, ‘Торлаку’..“, рекао је Вучић.

Он је понпвио да неће бити кандидат на председничким изборима 2027. године, да то не може да буде по Уставу, а како је навео, „на пада му на памет да мења Устав“.

 

Фото: Олимпијске игре лого