Србија

Вучић са председницима Бугарске и Азербејџана

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Нишу са председником Републике Бугарске Руменом Радевим.

После радног доручка, Вучић и Радев ће обићи контролну собу гасне станице у Нишу, а потом ће, заједно са председником Азербејџана Илхамом Алијевим присуствовати церемонији обележавања пуштања у рад Гасног интерконектора Србија- Бугарска.

Након тога прусутнима ће се обратити председници Србије, Бугарске и Азербејџана, као и амбасадор ЕУ у Србији Емануел Жиофре.

Председник Србије имаће састанак и са колегом из Азербејџана.

Након састанка са Алијевим, на војном аеродрому „Наредник- пилот Михајло Петровић“ биће одржан приказ противдронских ПВО система, беспилотних и управљаних ваздухопловних и земаљских борбених платформи, као и способности падобранских и специјалних јединица.

Вучић:Гасни конектор доноси енергетску сигурност за наше грађане

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас приликом сусрета са председником Бугарске Руменом Радевим у Нишу да је почетак рада гасног интерконектора изузетан повод за њихов сусрет и да ће интерконектор донети енергетску сигурност грађанима.

„Срдачан дочек и изузетан повод за поновни сусрет! Заједно дочекујемо почетак рада гасног интерконектора, на којем смо неуморно радили и који доноси енергетску сигурност за наше грађане“, написао је Вучић на инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

„Добро нам дошао, драги пријатељу“, поручио је Вучић.

 

Вучић се у Нишу састао са председником Азербејџана Илхамом Алијевим

Председник Србије Александар Вучић, након данашње цеременије пуштања у рад Гасног интерконектора Србија- Бугарска, састао се са председником Азербејџана Илхамом Алијевим.

Након састанка у „четири ока“, уследиће радни ручак делегација две земље, којем ће присуствовати министри у Влади Србије и Влади Азербејџана, као и представници војске.

После ће бити одржан приказ противдронских ПВО система, беспилотних и управљаних ваздухопловних и земаљских борбених платформи, као и способности падобранских и специјалних јединица на Војном аеродрому у Нишу „Наредник- пилот Михајло Петровић“.

Вучић је претходно на церемонији посебно захвалио Азербејџану и Алијеву на посвећености и стратешком партнерству, које ће Србија увек знати да цени.

Председник Азербејџана Илхам Алијев рекао је на церемонији да пуштање у рад интерконектора доприноси развоју Србије, али и да ће допринети побољшању енергетске сигурности не само Србије, већ и целе Европе.

„Данашња церемонија је церемонија пријатељства и партнерства, желим да честитам председницима Србије и Бугарске. Гасовод ће допринети енергетској безбедности Србије и Бугарске, као и Европе“, рекао је он.

Алијев је додао да ће до 2027. Азербејџан удвостручити извоз гаса у Европу, и да одлучно иде ка том циљу.

 

Фото: Инстаграм buducnostsrbijeav