Хроника

ХАПШЕЊА У НОВОМ САДУ: Наркотици, складиштење опасних материја

Осумњичени за продају и поседовање наркотика
 

Припадници Министарства унутрашњих послова у  Новом Саду  ухапсили су Б. М. (1994) из овог града, због постојања основа сумње да је учинио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Сумња се да је, јуче, он продао двојици младића, из Куле и Новог Сада,  марихуану коју је полиција пронашла код њих.

Претресом стана Б. М. пронађено је око 760 грама марихуане и око 117 грама амфетамина, као и дигитална вага.

Одређено му је задржавање до 48 сати и биће приведен, уз кривичну пријаву, вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.

Против Новосађанина и Куљанина биће поднете кривичне пријаве, због постојања основа сумње да су учинили кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Осумњичен за складиштење опасних материја 
 

Припадници Министарства унутрашњих послова у  Новом Саду  ухапсили су држављанина Босне и Херцеговине Д. Ш. (1985), због постојања основа сумње да је учинио кривично дело уношење опасних материја у Србију и недозвољено прерађивање, одлагање и складиштење опасних материја.

У дворишту куће, у којој осумњичени борави, у Темерину, пронађени су делови око две стотине моторних возила, за које постоји сумња да се могу класификовати као опасан отпад.

Такође, у кући осумњиченог пронађена је аутоматска пушка, са 30 метака у оквиру, па се он терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Д. Ш. је одређено задржавање до 48 сати и биће приведен, уз кривичну пријаву, основном јавном тужиоцу у Новом Саду.