Политика

Нови рецепт за фотељу: Бурек пун ко професоров CV

Након што се на мрежама појавила песма која је верно приказала понашање вођа бившег режима које и даље жуде да се врате у фотеље из којих су тако слатко крали и богатили се, сада се појавила још једна, која ће, не сумњамо, заболети представнике НАТО опозиције.

Овога пута у песми је  изнет „паметан“ предлог Ђиласовог кандидата за градоначелника Београда Владимира Обрадовића.

Наиме, кандидат коалиције „Србија против насиља “ жели да нахрани Београђане, несебично, као своју породицу…

Нови рецепт за власт

Пошто је недавно на седници Скупштине рекао како своју петочлану породицу храни буреком и јогуртом, можда је план да, уколико би дошао на место првог човека престонице, исти „план исхране“ преписао и суграђанима.

– Ја имам троје деце и кад за нашу петочлану породицу купим бурек и јогурт, то кошта 1.000 динара. Ако бисмо ми јели бурек три пута дневно, то би било 3.000 динара – рекао је Обрадовић и истакао како је то луксуз који просечна породица не може да приушти.

Колико је ова изјава бесмислена потврдио је и француски хуманитарац Арно Гујон,написавши на друштвеној мрежи „X“ следеће речи:

-Оно што је бурек + јогурт у Србији (200 динара), то је сендвич + колачић у Францсукој (10€). Кад би једна петочлана француска породица јела то за сваки оброк, коштало би је 4500€ месечно! Што је дупло више од просечне плате. Зато Французи не једу у пекарама, већ кувају и једу на кашику. Баш као и Срби. Ем је здравије, ем је јефтиније…

У најновијој песми која је објављена износи се нови „рецепт за власт“ преписан од поменутог Обрадовића и његовог ментора Драгана Ђиласа.

„Поштовани Београђани,
Спремамо за вас нови рецепт за бурек, нови рецепт за власт.
Унутра нема ништа, ал обећавамо све, Ђики и Мики смислили нове укусе
Кечап и нутела, џем и мортадела, лук са пуно крема, предизборна шема.
И слатко и слано, све је помешано, кисело и љуто, зелено и жуто…
Хеј, професоре, теби и бурек празан је, питамо се ко си ти, празан ти је и ЦВ!“

Све помешано, посебно зелено и жуто, јасно указује на изборну листу срамног назива „Србија против насиља“, у којој је, како наш народ каже, скупљено „С коца и конопца“…

Дражи му празан CV него рад за Владу

CV који се помиње у песми алудира на његов сраман покушај да сакрије чињеницу да је радио за Владу Србије, па је одлучио да у званичној биографији то сакрије!

Он се недавно нашао на мети критика на друштвеним мрежама због своје биографије у којој није наведено да је током 2018. године радио као саветник проруског министра Ненада Поповића у Влади Србије.

Ова чињеница је изазвала велику пажњу јавности, а посебно је била спорна јер је Обрадовић део опозиционе коалиције коју у суштини предводи Драган Ђилас.

Уз то, професор Обрадовић који ради на Факултету организационих наука (случајно, још једна државна установа), и даље је на државним јаслама јер је ангажован и у Националној академији за јавну управу где је само ове године узео 379.478 динара!

Остатак текста песме можете прочитати испод:

„Поштовани Београђани, тражимо од вас да једете бурек, ако дате глас, бар три пута дневно, и то биће све… Профа нуди бурек мој Београде.

Кечап и нутела, џем и мортадела, лук са пуно крема, предизборна шема.
И слатко и слано, све је помешано, кисело и љуто, зелено и жуто…
Хеј, професоре, теби и бурек празан је, питамо се ко си ти, празан ти је и CV…“

 

Фото: 24sedam.rs /NATO opozicija – Copyright Promo