Нови Сад

ЈКП “Тржница”: Дуже од 20 година није се мењала цена пијачарине, нити је то планирано у наредном периоду

Јавно комунално предузеће „Тржница“ Нови Сад дуже од 20 година није мењало цену пијачарине на Кванташкој пијаци, нити је то планирано у наредном периоду, рекли су из овог предузећа у саопштењу које преносимо у целости:

“Поводом новонастале ситуације на Кванташкој пијаци обавештавамо јавност да је нама, као јавно комуналном предузећу, у интересу да грађани имају могућност да се на новосадским пијацама снабдевају што повољније, да могу да купе што јефтиније производе на пијацама, да, на пример, цене кромпира или сезонских производа буду ниже за 20-30%. Колико год продавци на Кванташкој пијаци спусте цене производа, толико ће бити и нижа цена пијачарине. На Кванташкој пијаци у понедељак, 30. октобра 2023. године, од 3.15 до 10.30 часова био је отежан улазак на пијацу од стране неколицине људи од којих неки нису могли да се идентификују као закупци на Кванташкој пијаци, а били су спремни да онемогуће снабдевање грађана и несметан рад пијаце. У протеклих двадесет година, цена пијачарине на Кванташкој пијаци није мењана, нити је у плану тако нешто. Од 10. 30 часова, од данас Кранташка пијаца ради несметано, а у коректној атмосфери данас у 11.00 сати, у просторијама предузећа, обављен је разговор са четири закупца са Кванташке пијаце о свим проблемима које су изнели.”

Директор и целокупан менаџмент ЈКП „Тржница“ Нови Сад у сталном су контакту са закупцима на свим новосадским пијацама и у тим контактима се никад нико није жалио на цену пијачарине. Врата ЈКП „Тржница“ Нови Сад отворена су свим закупцима и када год желе и имају потребу могу да дођу на састанак са директором и менаџментом предузећа, стога није било никакве потребе за оваквим видом протеста као начином да се закаже састанак, а да се, при том, онемогуће грађани Новог Сада да се несметано и редовно снабдевају свежим производима на нашим пијацама