Политика

Министар Гашић и званичник Комунистичке партије Кине разговарали о јачању сарадње

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас са чланом Политбироа и секретаром Комисије за политичке и правне послове Комунистичке партије Народне Републике Кине, Чен Венћином, како би разговарали о унапређењу сарадње у области јавне безбедности и истакли значај пријатељства између Србије и Кине.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас са чланом Политбироа и секретаром Комисије за политичке и правне послове Комунистичке партије Народне Републике Кине Чен Венћином са којим је разговарао о унапређењу сарадње у области јавне безбедности.
Министар Гашић захвалио се на принципијелној подршци Кине у мултилатералним организацијама, посебно у Интерполу, као и на разумевању српских ставова и свеобухватној подршци територијалном интегритету Републике Србије.
Министар се посебно захвалио Кини на томе што Србију гледа као свог равноправног партнера.
Чен Венћин је истакао важност пријатељства две државе које је на историјском врхунцу, а које се темељи на искреном пријатељству и узајамном поштовању два председника, Син Ђи Пинга и Александра Вучића.
Гашић и Венћин сложили су се да ће предстојеће заједничке полицијске патроле додатно ојачати сарадњу и подићи ниво безбедности кинеских туриста, за које се очекује да ће их бити све више, како у европским земљама тако и у Србији.
На месту некадашње кинеске амбасаде у Београду, министар Гашић и Венћин положили су венце на спомен-плочу држављанима Кине погинулима током НАТО бомбардовања 1999. године.