Хроника

Укупно осам Срба ухапшено на северу КиМ, заплењена велика количина оружја

Укупан број Срба ухапшених на северу Косова и Метохије, за које се сматра да су повезани са пуцњавом у селу Бањска и убиством припадника полиције, повећан је на осам, саопштила је данас такозвана косовска полиција.

У саопштењу се подсећа да је у Бањској у понедељак ухапшено двоје Срба и додаје да је у оквиру акције хапшења заплењена велика количина оружја.

Како се наводи, заплењена су два возила, једно оклопно возило, као и једно тешко возило – багер, у којима је пронађен велики број различитог оружја.

Међу оружјем које је заплењено су и пушка калибра 30 милиметара, две дуге пушке, односно митраљези, по један снајпер, минобацач и аутоматска пушка, 74 шаржера за пушку АК47 и девет панцира.

У саопштењу полиције тзв. Косова наводи се, такође, да су у Манастиру Бањска пронађене две пушке АК47, као и један панцир, који су, како се тврди, однети са локације на којој је убијен један припадник полиције тзв. Косова.

Поред тога, у саопштењу се додаје да су на подручју села Бањска стациониране полицијске јединице и да ту, како се наводи, „пружају безбедност, и омогућавају и пружају помоћ према потребама и захтевима мештана“.