Спорт

Фудбалери Србије вечерас „морају“ да победе Литванију у Каунасу

Фудбалска репрезентација Србије вечерас од 20.45 у Каунасу против Литваније игра пети меч у квалификацијама за ЕУРО 2024, а победа се намеће као „морање“ након пораза од Мађарске у Београду (2:1).

„Атмосфера у нашем тиму је одлична. Направили смо анализу после меча са Мађарском, имали смо добар и конструктиван састанак, схватили где смо грешили. Што се, дакле, тиче атмосфера она је на наивоу који је потребан и неопходан за оно што нас очекује. Да ли је утакмица у Каунасу за нас бити или не бити? Спремамо се да утакмицу решимо у нашу корист, уз сав респект према Литванији. Морамо да покажемо реакцију и будемо на висини задатка“ рекао је селектор Стојковић на конференције за медије.

Селектор је потврдио да ће бити неких промена у тактичком смислу, као и у саставу.

„Морамо да нађемо најбоље решење за нас, да утакмицу решимо у своју корист, а решићемо је тимском игром. Морамо бити и опрезни, јер Литванија је изузетно борбен тим, тим који је гладан резултата и успеха. И ми то морамо да поштујемо. Имају неколико одличних играча, који знају да задају много мука, видело се то и против Црне Горе. Али шта год причали и шта год очекивали, најважније за нас, дошли смо у Каунас по три бода која су нам потребна“, није оставио дилему Стојковић.

 

Фото: Танјуг Раде Прелић