Нови Сад

Отворен 50. јубиларни Новосадског ноћног базара

Заменик градоначелника Игор Црнобарац присуствовао је отварању јубиларног 50. „Новосадског ноћног базара“ који се одржава од 18.00 часова до поноћи на Рибљој пијаци, а одржавање ове манифестације подржава Град Нови Сад.
– Све је више великих тржних центара, ресторана и кафића у Граду који расте, али праву слику једног Града и прави дух једног места чине управо његове пијаце. Прва и најстарија новосадска пијаца, Рибља пијаца, на јединственом месту, између најужег градског језгра и обале Дунава, се мењала временом и расла упоредо са Градом, па је постала и традиционалан домаћин Ноћног базара. Град Нови Сад је још 2017. године подржао идеју одржавања Ноћног базара, како финансијски, тако и организационо. Сада са поносом истичемо да се он одржава по 50. пут и да је израстао у манифестацију од туристичког и привредног значаја за Град Нови Сад, не само продајног карактера, него и хуманитарног, едукативног и забавног. Верујем да ће она још дуго трајати, а Град Нови Сад ће наставити да је подржава. Организаторима честитам јубилеј, а Новосађанима још једно пријатно дружење у комшијском штимунгу, и док вечерас по гужви пијаце трагамо за најбољим уникатним производима, осетимо јединствени, препознатаљив дух нашег Новог Сада – рекао је Игор Црнобарац.
Новосадски Ноћни базар је манифестација од туристичког и привредног значаја за Град Нови Сад којa се од 2017. године одржава сваког првог петка у месецу. Концепт Ноћног базара подразумева рад са малим произвођачима из целе Србије, рукотворцима и дизајнерима. Ова манифестација бележи сталан раст, од 160 излагача по догађају у 2017. години, све до 330 колико их има данас,  уз велико интересовање Новосађана, који је у великом броју посећују са својим породицама.