Спорт

Дебакл фудбалера Партизана против Нордсјеланда у Данској

Фудбалери Партизана поражени су вечерас у Фаруму од екипе Нордсјеланда резултатом 5:0 (2:0) у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу конференција.

Голове за Нордсјеланд постигли су Мартин Фресе у 11, Маркус Ингвартсен у 43. и 68. минуту из пенала, Оливер Виладсен у 73. и Михајло Илић (аутогол) у 87. минуту.

Реванш меч биће одигран 31. августа од 21 сат у Београду.

Домаћи су повели већ у 11. минуту голом Фресеа. Само четири минута касније Нордсјеланд је имао велику шансу, али је Ибрахим Осман шутирао високо преко гола. Домаћи фудбалери су наставили са нападима у наставку меча, док фудбалери Партизана практично нису пружили никакав отпор противничким играчима. Фудбалери Нордсјеланда су нови „зицер“ имали у 40. минуту. Осман је погодио стативу, а Ингвартсен је потом промашио празан гол са пет метара.

Нордсјеланд је 43. минуту повео 2:0. Никола Антић је играо руком у свом шеснастерцу, а главни арбитар Јигал Фрид је досудио пенал за домаћи тим. Ингвартсен је био прецизан са 11 метара. До краја првог полувремена није било промене резултата, а Партизан је у првих 45 минута одиграо лоше и није успео да створи неку озбиљнију прилику.

Партизан је у само првих десетак минута другог полувремена заиграо ангажованије. Нордсјеланд је у 60. минуту имао нову велику шансу преко Мохамеда Диомандеа, који је шутирао главом преко гола. Исти играч је три минута касније пропустио нову шансу, а ударац Диомандеа је зауставио голман Партизана Александар Јовановић.

Фрид је у 67. минуту свирао нови пенал за домаћи тим, пошто је Александар Шћекић играо руком у шеснаестерцу „црно-белих“. Ингвартсен је поново био прецизан са 11 метара. Нордсјеланд је наставио са одличном игром и у 73. минуту је било 4:0 за домаћи тим, а у стрелце се уписао Виладсен.

Нордсјеланд је наставио са нападима, а игра Партизана се потпуно распала. Јовановић је поново био најбољи играч „црно-белих“, а у 78. минуту поново је зауставио ударац Османа.

Исти играч је у 80. минуту погодио стативу, али је досуђен офсајд. Матс Хансен је потом погодио стативу. Одбрана Партизана као да није постојала на овој утакмици, а Јовановић је у 84. минуту зауставио ударац Хансена.

Нордсјеланд је повео 5:0 у 87. минуту, Јовановић је направио грешку, а Илић је постигао аутогол. Домаћи су постигли гол и у 93. минуту, који је поништен пошто је фудбалер домаћих играо руком.

До краја утакмице није било промене резултата. Реванш је за недељу дана у Београду.