Нови Сад

Лакетић : Уколико дође до контакта са струјним кабловима не прилазите и не отклањајте последице

Мирослав Лакетић, начелник Градске управе за инспекцијске послове, истакао је да су поједина искључена током и након олује која је јуче захватила тероторију Новог Сада, била из техничких разлога, те да су сва предузећа радила у пуном капацитету.
-Ово је додатно оптерећење. Морам да кажем и да апелујем на суграђане да буду мирни, да службе раде и да систем  Града функционише. Циљ је да што пре оспособимо да град функционише колико је то могуће нормално. Апелујемо на суграђане за мало стрпљења, почело је са рашчишћавањем и уклањају се сва стабла. Идемо добрим системом и организацијом, од градоначелника до свих других градских институција који су укључени да помогну- навео је Лакетић.
Сва штета која је настала на објектима или слично може се пријавити Градској управи за инспекцијске послове, а Лакетић наводи да су уведене нове телефонске линије.
-Молимо за стрпљење, ми примамо велики број позива. Запримићемо све и изаћи ћемо на лице места, утврдићемо стање, проценићемо све што буде требало. Оно што је најважније је да суграђани воде рачуна о својој безбедности. Када дође до оваквог невремена најбоље је да смо у својим кућама, како бисмо спречили евентуална повређивања. Уколико дође до контакта са струјним кабловима да никако сами не прилазе и не отклањају такве последице, већ да то одраде стручне службе- саветује начелник.
Након олује, градоначелник Ђурић је обишао и повређене који су смештени на одељења Ургентног центра а након поноћи састао се и са представницима Министарства унутрашњих послова из Новог Сада. Одржан је оперативни састанак о ангажовању припадника овог сектора.