Нови СадСпорт

Пријем за шахисте Шаховског клуба „Југовић“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући чланове екипе Шаховског клуба „Југовић“ из Каћа, који и ове године бележи одличне резултате на шаховском пољу, у екипној и појединачној конкуренцији.

– Част ми је да вам у име Града Новог Сада још једном честитам на досадашњим спортским успесима који овај шаховски клуб позиционирају на место једног од најуспешнијих, када је реч о оствареним резултатима у последњој деценији. Град Нови Сад је познат као град спорта и наставиће да даје подршку овом Клубу, који успешно ради већ дуги низ година. Врхунски остварени резултати су присутни у континуитету и представљају најбољи начин промоције шаха за све генерације – рекао је Огњен Цвјетићанин и пожелео им још много успеха у будућем раду.

Директор ШК „Југовић“ из Каћа Мирослав Копања захвалио је на пријему и рекао да је овај Клуб на Кадетском  и омладинском шампионату Србије освојио прво место у категорији до 20 година.

– На Купу Војводине за 2023. годину на финалном турниру, где су учествовале 24 пласиране екипе, такође смо освојили прво место. На финалном турниру Купа Србије за 2023. годину били смо први у мушкој конкуренцији. Од укупно девет одиграних купова, под именом нашег прослављеног шаховског велемајстора Светозара Глигорића, екипа Шаховског клуба „Југовић“ освојила је пет. До сада су у женској конкуренцији одиграна ова два Купа, на којем смо прошле године били први, а ове године смо заузели треће место. На појединачном Првенству Србије у убрзаном шаху за 2023. годину, у конкуренцији 149 играча, од чега је њих 53 са титулом ФИДЕ мајстора, освојили смо три прва места. Наша три играча ће на предстојећим Европским и Светским првенствима представљати Србију. То су првак Србије у убрзаном шаху Синиша Дражић, омладински првак Србије до 20 година Милош Милошевић и кадетски првак Србије до 14 година Андреј Љепић- нагласио је Мирослав Копања.