Спорт

Српска атлетика са никад више талената – оборена чак четири државна рекорда

Претходног викенда одржано је Првенство Србије за младје јуниоре и јуниорке као и Првенство Србије у вишебојима за сениоре/ке. Такмичење се одржало на атлетском стадиону у Новом Пазару, а учествовало је преко 250 атлетичара из 40 клубова.

Оборена су два државна рекорда, један најбољи резултат и један изједначен државни рекорд.

Зариа Каличан (ТЈБ) победила је и поставила нови најбољи резултат за пионирке у троскоку скочивши 12.34 м, што је скоро метар више од њеног личног рекорда. Само дан касније, Зариа је постала државна шампионка и у скоку увис прескочивши 176 цм и освојила сребрну медаљу у скоку удаљ новим личним рекордом 5.61 м. Ово чудо од детета је тек у пионирским данима, а већ остварује невероватне резултате и помера границе краљице спортова.

Поред Зарије Каличан, на Првенству Србије у атлетици за младе јуниоре/ке било је још много талентованих атлетичара који су остварили значајне успехе. Међу њима се истакла Мејра Мехмедовић из клуба НОП, која је освојила златну медаљу у трци на 2000 м стипл и поставила нови национални рекорд за младје јуниорке са временом од 6:38,70. Њен импресиван резултат сведочи о њеном изузетном таленту и представља велику наду за будућност српске атлетике.

Други дан такмичења донео је још један спектакуларан тренутак када је Мина Амиџић из клуба ЦЗБ оборила државни рекорд у бацању кладива. Њен сјајан хитац од 59.00 м није само осигурао златну медаљу, већ је и поставио нови стандард за све будуће атлетичарке у тој дисциплини. Мина је демонстрирала изванредну снагу и технику, што је резултирало импресивним достигнућем на националном нивоу.

Поред појединачних успеха, екипа Атлетског клуба Младост Земун изненадила је све присутне изједначивши државни рекорд за младје јуниорке у штафети на 100+200+300+400 м. Њихова координација и брзина омогућили су им да изједначне државни рекорд за младје јуниорке.

Још једно атлетско такмичење показало је да српски атлетичари и атлетичарке имају неоспорни таленат и потенцијал за постизање изванредних резултата.