Друштво

Ружић са стипендистима компаније НИС

Министар просвете Бранко Ружић разговарао је данас са делегацијом Нафтне индустрије Србије (НИС) коју је предводио генерални директор компаније Кирило Тјурдењев и више од 50 некадашњих стипендиста НИС-а који већ граде каријере у оквиру ове компаније.
На састанку су представљени резултати дугогодишњег улагања НИС-а у младе, образовање и науку у Србији, сумирана су заједничка достигнућа у оквиру сарадње компаније и Министарства просвете и дефинисани даљи могући правци улагања. Највише речи било је о програму стипендирања студената који НИС спроводи у оквиру корпоративног програма „Енергија знања“.
Министар Ружић изразио је задовољство што има прилику да од некадашњих стипендиста чује колико им је ова подршка значила и шта им је донела.
Ружић је истакао да Министарство и компанију НИС спаја исти циљ, а то је подршка талентованима ученицима и студентима, као и да их тако мотивишу да буду још бољи и да улажу у своје знање и професионални развој.
Он је захвалио компанији НИС, јер као друштвено одговорна компанија даје позитиван пример и указује на значај континуиране сарадње образовања и привреде, подржава талентоване ученике и студенте, унапређује услове образовања и пружа подршку образовним установама у Србији.
Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев истакао је значај дугогодишње сарадње компаније и Министарства усмерене на подршку младима и развој образовања у Србији.
Тјурдењев је рекао да је једна од најзначајнијих активности програма Енергија знања стипендирање студената. И да на тај начин обезбеђују будуће стручњаке за компанију и улажу у дугорочни развој НИС-а. То је и допринос да млади стручњаци остану у Србији и ту остваре своје каријере. Он је додао да им је намера да наставе јачање партнерства са Министарством.
До сада је стипендирано више од 130 студената од којих је више од 60 већ запослено у НИС-у. Програм „Енергија знања“ НИС је покренуо 2012. године.