Нови Сад

Отворена изожба „ Сјај“ на Новосадском сајму

Свечано је отворена Међународна изложба златарства и часовничарства СЈАЈ, која траје до понедељка, 3. априла. У години јубилеја, када Новосадски сајам обележава век постојања, СЈАЈ се одржава 26. пут и првенствено је намењен професионалцима, али је отворен и за широку публику.

Међународну изложбу златарства и часовничарства свечано је отворио Александар Јовић, власник златаре „Ћира“ из Врања, дугогодишњи излагач.

– Велика ми је част  што сам у прилици да отворим овако важну свачаност. Надам се да ће ова четири сајамска дана омогућити добро пословање нама златарима и да ћемо заједно са 30 излагача из Србије и иностранства остварити добру сарадњу што нам говори да златарство и часовничарство имају будућност, без обзира на економску кризу, код нас и у свету.

Прилика је да у наредна четири дана видите све, од полудрагог до драгог камења, инвестиционог злата, алате за часовничарство, Сwаровски кристале и још много тога. У име домаћина, Новосадског сајма, присутне је поздравио извршни директор за сајамску делатност, Борис Надлукач.

– У посебној години за Новосадски сајам у којој обележавамо читав век постојања, са радошћу Вас дочекујемо на новом представљању златара и часовничара. Свечаном академијом синоћ смо обележили овај важан јубилеј Новосадског сајма, у години, у којој је и свака приредба која се одржава, посебна. Тако и ова. Прошла година је остала упамћена по великом броју посетилаца и по новим пословним идејама, новим излагачима, а одржана је у новом термину и новом простору, рекао је Надлукач и додао да СЈАЈ”, годинама уназад, оправдава епитет посебног места на којем се дешавају струковни, еснафски и пословни сусрети и због тога нас радује чињеница што нам многи од Вас указују поверење из године у годину.

На 26. међународној изложби златарства и часовничарства, јединственој у региону, представиће  се излагачи из Турске, Пољске и Србије.

Најбоље међу излагачима, стручна комисија Новосадског сајма, која током Изложбе оцењује квалитет експоната, наградиће заслуженим признањима, која ће бити уручена у недељу, 2. априла, у Хали 1.

Радно време Изложбе СЈАЈ биће од 10 до 19 часова, док ће последњег дана, у понедељка, 3. априла Изложба бити отворена од 10 до 16 часова. Улаз се неће наплаћивати.[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=eW-2tnQZauo[/embedyt]