#
#

ВЕСТИ

Град улаже у унапређење услова живота у Ковиљу

Четвртак, 18. август 2022, 12:57h извор:Новосадска ТВ

Заменик градоначелника Милан Ђурић обишао је данас реновирани објекат Месне заједнице у Ковиљу, стар више од једног века и заштићен Законом као споменик културе.

Од 2020. године, у три фазе, извођени су радови на инвестиционом одржавању и партерном уређењу у оквиру којих је извршено заустављање капиларне влаге, замењени су кровни покривач и олуци, а фасада измалтерисана и обојена. Такође, столарија спољашња и унутрашња су рестауриране, исхоблован паркет, постављене нове зидне и подне плочице, окречени зидови и плафони, монтирана је рампа за инвалиде, а објекат је и прикључен на уличну канализациону мрежу. Осим тога изведени су радови на рестаурацији уличне фасаде, а уређени партерни простор опремљен је урбаним мобилијаром, игралиштем и јавном расветом.
- Веома ми је драго што је објекат који користе Месна канцеларија и Градска библиотека сређен и што су радови у које је уложено око 40 милиона динара и који су спроведени уз уважавање смерница Завода за заштиту споменика културе, успешно реализовани. Овом приликом, желим да се захвалим председнику Месне заједнице Ковиљ Младену Верначком и његовим сарадницима који су препознали проблем и указали нам на њега - изјавио је Милан Ђурић и додао – Посебно ми је драго, што су становници Ковиља од једног запуштеног дворишта добили уређен простор са игралиштем где могу да се окупљају и друже.
Приликом посете Ковиљу, заменик градоначелника обишао је и обновљени објекат Дома културе. Радови на санацији и реконструкцији објекта нето површине 261m² подразумевали су, између осталог, постављaње новог црепа, сређивање крова, подних површина, уређење уличне фасаде, замену столарије, плочица, поставку термо и хидроизолације. Двориште објекта обогаћено је новим садницама и урбаним мобилијаром, а постављена је и нова бина и трибине са 120 седећих места.
- Још један девастирани објекат добио је ново рухо. Њега за свој рад користе локална културно уметничка удружења, а један део смо ставили на располагање Удружењу пензионера „Ковиљ“. Брига о људима, посебно брига о пензионерима, окосница је наше политике. Желимо да се одужимо нашим најстаријим суграђанима, јер су они ти који су увек подносили највећи терет, даим се захвалимо, али и да их саслушамо како би се још више побољшао квалитет њиховог живота - објаснио је Ђурић.
Он је истакао да ће Град наставити да ослушкује потребе становника Ковиља у који је од 2012. године уложено око 850 милиона динара.
- Неке од најважнијих инвестиција су пречишћивач отпадних вода, изградња канализације у дужини од 4,9 км, партерно уређење тргова, изградња атмосферске канализације у сливовима улица Рибарска и Душана  Вицкова, а предстоји нам пројекат доградње и опремања вртића ПУ „Радосно детињство“ који ће омогућити да упишемо још деведесеторо деце и да смањимо листу чекања.  Радимо на томе да се Нови Сад равномерно развија,  да сви делови града буду уређени и погодни за комфоран свакодневни живот  - рекао је Милан Ђурић.
 

Коментари (0)

Тренутно нема коментара за ову вест.

Оставите коментар

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила:

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо Вас да се приликом писања коментара придржавате правописних правила.
Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Новосадска ТВ има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одражавају ставове Новосадске ТВ.