Нови Сад

На лето окончање радова у ОШ „Васа Стајић“ и у Средњој медицинској школи „7. април“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је Основну школу „Васа Стајић“ где се  приводе крају радови на доградњи фискултурне сале, а потом је посетио и Средњу медицинску школу „7. април“ где се изводе радови на проширењу капацитета објекта те школе.

– У Oсновној школи „Васа Стајић“ доградњом ће фискултурна сала добити још 870м2, тако да ће њена укупна површина бити 2100 м2. Такође, у дворишту школе биће изграђен и пролаз, топла веза, као и две летње учионице за извођење наставе на отвореном. Укупна вредност пројекта износи 262 милиона динара, а рок за завршетак радова је јун 2023. године. Оно што ту планирамо још да радимо јесу фасадерски радови и радови на замени столарије чиме ће се обезбедити боља енергетска ефикасност објекта. И за то смо обезбедили средства, у износу од 33 милиона динара. Што се тиче доградње објекта Медицинске школе „7. април“, пројекат ће бити завршен до краја августа 2023. године, таман пред нову школску годину. Укупна вредност пројекта је близу 400 милиона динара. За потребе Медицинске школе дограђује се нови објекат површине 1850  m2, а тиме школа добија нових 16 учионица и кабинета. У оквиру пројекта, доградиће се и спортска сала уз постојећу, а она ће омогућити несметано одвијање наставе физичког васпитања за свих 1650 ученика школе – рекао је Милан Ђурић и нагласио да је, на Грбавици која се интензивно развија, много улагано током претходне деценије, па тако укупан износ инвестиција у овај део града премашује 2,5 милијарде динара.
У школи „Васа Стајић“ ће у склопу спортске сале бити и пратећи садржаји у виду свлачионица са тушевима, кабинетима за наставникe, као и трибинама на горњем нивоу. Након завршетка радова приступиће се опремању сале и школе новим реквизитима и опремом. На овај начин омогућиће се несметано одвијање наставе физичког васпитања за све ученике школе. Рок за завршетак радова је почетак јуна 2023. године, а обезбеђена су и средства за енергетску санацију објекта.

За потребе Медицинске школе „7. април“ дограђује се, уз постојећи, нови објекат, a након доградње укупна површина школе износиће 8 400 m2. Доградњом објекта повећава се капацитет школе, тако да ће укупан број учионица и кабинета бити 68. У оквиру пројекта изградње доградиће се и спортска сала, а за ту школу је обезбеђена и нова опрема за стоматолошку учионицу у укупном износу од 33 670 880 динара која ће омогућити ученицима рад на најсавременијој опреми.