Друштво

Брнабић се састала са члановима делегације Атлантског савета

Председница Владе Ана Брнабић састала се данас са члановима делегације Атлантског савета.

Премијерка је поручила да је Србија чврсто опредељена да унапређује свеукупну билатералну сарадњу са САД, указавши да су САД тренутно Србији најзначајнији партнер у размени услуга, као и да све више компанија из САД долазе да улажу у Србију због значајно унапређеног пословног амбијента.

Говорећи о ситуацији у региону, премијерка је истакла да је за Србију од кључног интереса очување стабилности и интензивирање сарадње у региону у свим областима, саопштено је из Владе.

У том смислу, Брнабић је оценила да се Иницијатива Отворени Балкан показала као веома ефикасан формат, јер омогућава повезивање и сарадњу региона, бржи проток људи и робе, као и свеукупни напредак који треба да обезбеди мир и стабилност.

Премијерка је и овом приликом истакла неопходност стриктног и неселективног испуњења свих раније договорених обавеза у оквиру дијалога Београда и Приштине, а пре свега, преузетих обавеза у вези са формирањем Заједнице српских општина.

Виши директор Европског центра Атлантског савета, Јорн Флек, пренео је намере ове организације да допринесе очувању мира и стабилности на Западном Балкану, као и спремност да допринесу бољој регионалној сарадњи и повезаности.