#
#

САОПШТЕЊА

Почињу радови на изградњи новог спортско – рекреативног центра у Кули

Петак, 14. децембар 2018, 16:18 извор: НовосадскаТВ

Председник покрајинске Владе, Игор Мировић изјавио је да је потписан уговор о изградњи спортско-рекреативног центра у Кули, који ће заједнички финансирати Влада Војводине и локална самоуправа. Он је нагласио да се зајхваљујући тимском раду и улагањима током претходног периода стање у тој општини значајно поправило у односу на период пре пет или десет година.

Покрајинска влада усвојила предлог буџета Покрајине

Уторак, 11. децембар 2018, 18:53 извор: НовосадскаТВ

Председник војвођанске владе Игор Мировић саопштио је данас да је влада усвојила предлог буџета Покрајине за идућу годину у износу од 74,4 милијарди динара и да очекује да га Покрајинска скупштина усвоји 20. децембра. Он је истакао да је одржан висок ниво тзв. капиталних расхода од 26 процената, што је за готово два одсто више него ове године.

Нова канализација за насеље Младеново

Четвртак, 22. новембар 2018, 16:33 извор: НовосадскаТВ

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, заједно са председником општине Бачка Паланка Браниславом Шушницом, обишао је данас радове на изградњи фекалне канализације у насељу Младеново, у општини Бачка Паланка, чија је укупна вредност преко шест милиона динара, у чему је ресорни секретаријат заједно са локалном самоуправом учествовао са половином средстава.
Секретар Радојевић je истакао да је реч о радовима, који су приоритет и од изузетног значаја за све грађане овог насеља у општини Бачка Паланка, који су били суочени са недостатком адекватне канализације.
“Пројекат изградње нове канализације за насеље Младеново, обухвата наставак радова на изградњи канализације у дужини 1.275 метара, чиме ће у овој фази бити завршено 65 одсто пројекта укупне канализационе мреже. Намера нам је да идуће године инвестирамо у наставак ових радова, како бисмо у наредне две фазе завршили целокупну канализациону мрежу у Младенову”, истакао је Радојевић и додао да је пројектна документација већ припремљена.
Он је подсетио да је ово један од три пројекта у области водоснабдевања и изградње канализационе мреже, који суфинансира Покрајински секретаријат за пољопривреду у бачкопаланачкој општини. Реч је о изградњи два бунара, од којих је један у самој Бачкој Паланци, а други у Пивницама, чијом изградњом су превазиђени проблеми водоснабдевања и постигнута стабилност у овој области. Један од приоритета је и изградња новог бунара у Деспотову.
Радојевић је подсетио да су до сада, осим у поменуте проeјкте, ресорни секретаријат и Општина заједнички инвестирали 70 милиона динара за почетак и наставак комасације у катастарској општини Нештин, и уређење каналске мреже на територији Бачка Паланка у свим катастарским општинама.
Један од најзначајнијих података о улагању у ову општину, како је рекао др Радојевић, јесте да су пољопривредници из овог краја и Секреатријат заједно у поменутом времену уложили око 420 милиона динара за инвестиције у регистрована пољопривредна газдинства.
 

Отворен реконструисан пут Бач-Плавна

Четвртак, 25. октобар 2018, 10:00 извор: НовосадскаТВ

Данас је за саобраћај отворен реконтруисан пут Бач- Плавна, за чију је реконструкцију Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила 142 милиона динара.
Радови на деоници дугој пет километара обухватили су ојачање и проширење постојеће коловозне конструкције, изграђене су нове банкине и путни јаркови.
Саобраћајница до насеља Плавна од великог је значаја за Бач зато што ће у значајној мери побољшати развој саобраћајне инфраструктуре, омогућити бољу повезаност са другим општинама и јачање локалног-економског развоја.
Постојећи пут био је у најлошијем стању у односу на остале путеве на подручју општине Бач и није испуњавао услове за безбедно одвијање саобраћаја.

Стартовао пројекат AGRINNO: Представљен први савремени пластеник за унапређење повртарске производње

Среда, 24. октобар 2018, 16:35 извор: НовосадскаТВ

На огледном пољу новосадског Научног института за ратарство и повртарство на Римским шанчевима представљен је први савремени пластеник, набављен у оквиру пројекта AGRINNO, који се суфинансира из Програма прекограничне сарадње Мађарска - Србија. Реч је о пројекту вредности преко 325 хиљада евра, који треба да омогући младим и незапосленим лицима у сеоским срединама да унапреде производњу и производне капацитете у области повртарства. Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић каже да је предвиђена набавка још три оваква пластеника, који ће бити смештени у средњим пољопривредним школама у Футогу, Руми и Вршцу с циљем да се на овај начин мотивишу и едукују млади пољопривредни произвођачи да се баве пољопривредом уз коришћење најновије опреме и технологије. Најавио је да ће Секретаријат у сарадњи са Научним институтом за ратарство и повртарство започети серију семинара посвећених производњи у пластеницима, како би овај вид савремене производње нашао брзу примену код произвођача.