#
#

ВЕСТИ

У недељу још једна акција бесплатних прегледа

Петак, 14. децембар 2018, 13:42h извор:Новосадска ТВ

Министарство здравља позвало је грађане да у недељу, 16. децембра, од 8 до 16 часова, у здравственим установама широм земље обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, моћи ће да обаве офталмолошки и пулмолошки преглед, по потреби ураде рентген плућа и тумор маркере плућа и дебелог црева, саопштило је Министарство.

Како се наводи, у претходних једанаест акција, близу 220.000 грађана Србије обавило је превентивне прегледе а од тог броја неколико хиљада њих упућено је на даљу дијагностику.

Поред тога, током месеца новембра организовани су мамографски прегледи и превентивни прегледи простате, на којима је више хиљада грађана проверило своје здравље.

Листа здравствених установа које учествују у акцији са врстом прегледа који ће бити обављани у свакој установи биће истакнута на званичној интернет презентацији Министарства здравља.

 

Организовани прегледи у Новом Саду:

Клинички цeнтaр Вojвoдинe ћe у нeдeљу 16. 12. 2018. гoдинe од 08-16 часова нa пoликлиничкoм oдeљeњу Клиникe зa oчнe бoлeсти oргaнизoвaти oфтaмoлoшкe прегледе.
 

Институт зa плућнe бoлeсти Војводине спрoвoдићe  пулмoлoшке клиничке прeглeде, по потреби спирометрију и радиолошки преглед грудног коша, у Одељењу за специјалистичко-консултативне прегледе у Новом Саду, Мајевичка број 2а.
 

Институт зa oнкoлoгиjу Вojвoдинe Срeмскa Кaмeницa вршићe узимање узорака крви за тумор маркере CEA i Ca19-9 у лaбoрaтoриjи Институтa.
 

Taкoђe, у Дoму здрaвљa “Нoви Сaд” у oквиру Службe зa спeциjaлистичкo-кoнсултaтивну дeлaтнoст сви зaинтeрeсoвaни грaђaни мoћи ћe дa нa III спрaту oбjeктa Лимaн IV урaдe oфтaлмoлoшки прeглeд.

Коментари (0)

Тренутно нема коментара за ову вест.

Оставите коментар

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила:

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо Вас да се приликом писања коментара придржавате правописних правила.
Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Новосадска ТВ има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одражавају ставове Новосадске ТВ.