#
#

ВЕСТИ

Упис у Предшколску установу „Радосно детињство“ путем интернет апликације

Понедељак, 16. април 2018, 10:22h извор:Новосадска ТВ

Од наредног конкурса родитељи ће моћи да пријаве децу за упис у Предшколску установу „Радосно детињство“, путем интернет апликације.

- На иницијативу градоначелника Новог Сада, Милоша Вучевића, родитељима ће бити омогућено да путем интернета, од своје куће, пријаве децу за упис у вртиће. На овај начин, родитељи ће избећи непотребне гужве и губљење времена у чекању у редовима, а неће плаћати ни разне таксе које су раније морали. Апликација за попуњавање путем интернета је једноставна за коришћење и подразумева унос само елементарних података, имена, презимена детета и родитеља и матични број, а све остале потребне податке предшколска установа добија аутоматски из јединствене базе података. На овај начин смо максимално поједноставили упис деце у новосадске вртиће, а у исто време и онемогућили евентуалне злоупотребе са фалсификованом  документацијом појединих несавесних родитеља, које смо имали у прошлости – рекао је овим поводом члан Градског већа за образовање мр Владимир Јелић.

Конкурс за упис деце у Предшколску установу „Радосно детињство“ Нови Сад за радну 2018/2019. годину која почиње 1. септембра 2018. године биће објављен 22. априла 2018. године.

Родитељи, односно други законски заступници детета, пријаве на Конкурс за упис деце могу поднети електронским путем у року од 15 дана од дана објављивања Конкурса (од 23.4 - 9.5.2018. године). Коришћењем електронске услуге на интернет сајту, на основу унетих података, систем еУправе аутоматски прибавља податке из Матичне књиге рођених и Централног регистра обавезног социјалног осигурања, што олакшава пријаву на Конкурс, јер се сва потребна документација прибавља путем електронске услуге, па родитељи не морају да долазе на писарницу Предшколске установе и обилазе друге установе.

Пријава за упис детета у Предшколску установу у радној 2018/2019. години може се поднети путем електронске услуге само за дете које није из друштвено осетљиве групе (деца жртава насиља у породици, деца са сметњама у психофизичком развоју, деца из породица које користе неки облик социјалне заштите, и др.) зато што се за дете из друштвено осетљивих група Предшколској установи мора доставити документација којом се доказује наведено.

Родитељи који не желе да користе интернет, пријаве на Конкурс за упис деце, са потребном документацијом, подносе Предшколској установи „Радосно детињство“ Нови Сад, у року од 15 дана од дана објављивања Конкурса (од 23.4 -  9.5.2018. године) у Улици Павла Симића број 9, на писарници Предшколске установе, и то: понедељком, уторком, четвртком и петком од 8.00-14.00 часова, а средом од 8.00-17.00 часова.

Пријаву на Конкурс је потребно поднети и за децу са листе чекања.Више информација и техничких детаља о електронском упису биће благовремено објављено на сајту града и Предшколске установе „Радосно детињство“.

Коментари (0)

Тренутно нема коментара за ову вест.

Оставите коментар

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила:

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо Вас да се приликом писања коментара придржавате правописних правила.
Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Новосадска ТВ има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одражавају ставове Новосадске ТВ.