#
#

ВЕСТИ

Одржана седница Савета за урбанизам, пословни простор и стамбена питања

Уторак, 6. март 2018, 11:29h извор:Новосадска ТВ

Чланови Савета за урбанизам, пословни простор и стамбена питања већином гласова прихватили су на данашњој седници Предлог плана детаљне регулације Радне зоне јужно од пруге у Футогу и упутили га Скупштини Града Новог Сада на разматрање.

Према Предлогу овог плана, подручје обухваћено планом налази се у оквиру целине претежно намењене радним зонама и заштитном зеленилу. То је простор који је претежно намењен секундарним (индустријским погонима, грађевинарству и слично) и терцијарним делатностима (производном и услужном занатству, трговини, угоститељству и друго). За постојећи комплекс фабрике "Милан Видак" предвиђа се ревитализација постојећих и увођење нових прерађивачких капацитета, уз могућност поделе на више мањих независних комплекса. У оквиру радних зона, како је наведено у Предлогу плана, у овој урбанистичкој целини могуће је планирати и просторе намењене стовариштима и складиштима. Остатак простора намењен је за заштитно зеленило, мелиоративне канале и саобраћајне површине (друмски и железнички саобраћај). У оквиру железничког подручја налази се и железничка станица Футог.
На данашњој седници чланови и чланице Савета већином гласова су проихватили и Предлог одлуке о изменама и допунама Плана генералне регулације зоне реконструкције у наслеђеним амбијенталним целинама у Новом Саду (локалитет на парцели 8550/1 КО Нови Сад I) и такође га упутили Скупштини града на разматрање.
Ова два предлога наћи ће се пред одборницима и одборницама на наредној седници Скупштине Града Новог Сада.
 

Коментари (0)

Тренутно нема коментара за ову вест.

Оставите коментар

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила:

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо Вас да се приликом писања коментара придржавате правописних правила.
Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Новосадска ТВ има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одражавају ставове Новосадске ТВ.