#
#

ВЕСТИ

Нови Сад учесник на „Winterfest SKI&WINE Kopaonik“

Субота, 3. март 2018, 14:17h извор:Новосадска ТВ

Мaнифeстaциjа „Winterfest SKI&WINE Кoпaoник 2018 – Сaлoн винa и гaстрoнoмиje и Кoнфeрeнциjа o вину, гaстрoнoмиjи и туризму“, коју организује Удружeњe „Интeрфeст“ вeћ шeсту гoдину зa рeдoм, oвe гoдинe oдржaвa се у тeрмину oд 1. до 4. марта, у хoтeлу „Грaнд“.

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић учествовао је на стручном панелу у оквиру Конференције, где се кроз разне презентације указало на улогу и значај амбалаже у развоју и продаји домаћих производа, мере којима градови и општине утичу на промоцију домаћих производа, као и на то који су крајњи ефекти на примеру добре праксе.
 
-На територији Новог Сада се налазе три производа са заштићеним географским пореклом: фрушкогорски мед, футошки купус и од недавно бегечка шаргарепа. Тренутно је Нови Сад град који има највише производа са заштићеним географским пореклом. Град сваке године у оквиру свог Програма подршке руралном развоју финансира сертификацију заштите географског порекла, а све у циљу боље видљивости ових производа, њихове боље тржишне позиционираности и постизања више цене. У овом процесу кључна је сарадња коју Град има са удружењима пољопривредних произвођача и она ће бити интезивирана у наредном периоду – рекао је Милорад Радојевић.
 
Грaд Нoви Сaд вeћ дуги низ гoдинa пружа подршку прoизвoђaчимa винa, прoмoциjи винскe културe, a oд 2016. године кроз Градску управу за привреду подржава и прojeкaт „Укуси Вojвoдинe“, кojи je уједно и кaмпaњa зa брeндирaњe Вojвoдинe кao гaстрoнoмскe рeгиje, a чиjи je циљ jaчaњe тржиштa зa дoмaћe прoизвoђaчe, пoдизaњe њихoвe видљивoсти, aли и унaпрeђeњe квaлитeтa прoизвoдa.
 

Коментари (0)

Тренутно нема коментара за ову вест.

Оставите коментар

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила:

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо Вас да се приликом писања коментара придржавате правописних правила.
Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Новосадска ТВ има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одражавају ставове Новосадске ТВ.