#
#

ВЕСТИ

Налепнице за означавање возила особа са инвалидитетом за 2018. годину

Четвртак, 8. фебруар 2018, 12:45h извор:Новосадска ТВ

У складу са Одлуком о јавним паркиралиштима на територији Града Новог Сада, паркинг места за особе са инвалидитетом могу да користе лица, која имају пријављено пребивалиште на територији Града Новог Сада, којима су оштећени екстремитети битни за управљање возилом (најмање 70% телесног оштећења), лица оболела од дистрофије, параплегије, квадриплегије, церебралне парализе и мултипле склерозе, лица која имају оштећење вида најмање 90%, ратни и мирнодопски војни инвалиди, цивилни инвалиди рата од I до IV групе инвалидности и лица на дијализи.

Налепница се издаје за означавање једног возила особе са инвалидитетом, односно члана заједничког домаћинства.
 
Захтев се подноси Градској управи за социјалну и дечију заштиту, Канцеларији за особе са инвалидитетом, путем писарнице Градске управе за опште послове која се налази на Тргу слободе бр. 1, Нови Сад. Уз захтев се прилажу слика особе са инвалидитетом и фотокопије следећих доказа: лична карта за подносиоца захтева,саобраћајна дозвола, возачка дозвола, медицинска документација везана за инвалидност или болест, лична карта за одраслог члана заједничког домаћинства,  а за децу извод из матичне књиге рођених или пријава пребивалишта, уколико је члан домаћинства особа са инвалидитетом.
 
Корисници који су остварили право на коришћење налепнице у 2017. години подносе захтев и фотокопију саобраћајне дозволе. Налепница за означавање возила, преузима се у Канцеларији  за особе са инвалидитетом, Трг слободе бр. 3. (I спрат Пословног центра „Аполо“) у року од пет дана од дана подношења захтева.Налепнице за 2017. годину важе до 31. марта 2018. године, а издавање налепница за 2018. годину  почиње од 12. фебруара 2018. године. Образац захтева може се преузети на писарници Градске управе за опште послове, Нови Сад, Трг слободе бр. 1, или на сајту Града www.novisad.rs

Коментари (0)

Тренутно нема коментара за ову вест.

Оставите коментар

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила:

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо Вас да се приликом писања коментара придржавате правописних правила.
Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Новосадска ТВ има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одражавају ставове Новосадске ТВ.