#
#

ВЕСТИ

Напредују радови на изградњи Музичко-балетске школе

Среда, 3. јануар 2018, 12:57h извор:Новосадска ТВ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на изградњи Музичке и балетске школе са концертном двораном на Булевару цара Лазара.

Објекат се гради од савремених и квалитетних материјала, као што су нискоемисиона стакла на прозорима и стакленим зид-завесама, вентилисане фасаде од фибер цементних композитних плоча, топлотне пумпе, јер је при пројектовању и изградњи основни циљ био стварање енергетски ефикасног, савременог и функционалног објекта. Спратност објекта у делу Балетске школе је Су+П+2, у делу Музичке школе Су+П+3, док је у делу концертне дворане П+3, а нето површина целокупног објекта је 12.520 m².
 
- Изградња Музичко-балетске школе и концертне дворане је свакако једна од највећих инвестиција и највећих пројеката за Нови Сад, не само у смислу титуле „Европска престоница културе“, већ и у смислу капацитета наших школских установа. Имајући у виду да су и Балетска и Музичка школа подстанари последњих неколико година, а након реституције објеката у којима се налазе ове школе, Град је донео одлуку да изгради потпуно нову, најмодернију школу са свим садржајима и капацитетима који су пројектовани за наредне године, односно будуће генерације. Предвиђено је да Музичка школа може да прими 1500 ученика са 200 професора, Балетска 600 ученика са 60 професора, а по први пут у Новом Саду ћемо имати две концертне дворане и то велику са 432 места и малу, изнад ње, са око 150 места. Задовољан сам како се радови одвијају, с обзиром на то да је било и кашњења у једном периоду. Ово је друга фаза коју Град финансира. Прву смо финансирали из буџета у износу од 366 милиона динара, а ово је друга у износу од 820 милиона динара и за њу су сва средства обезбеђена, а уговорени рок је почетак новембра 2018. године. Дакле, до сада смо издвојили преко милијарду динара, а чека нас трећа фаза процењене вредности око 700 милиона динара. Циљ је да већ на лето можемо да распишемо јавну набавку за трећу фазу, како не бисмо имали празан ход у изградњи ове зграде укупне бруто површине око 15000 м2 која ће бити најмодернија у овом делу Европе. Ученици,  професори, као и сви они који ће користити капацитете школе, имаће најбоље услове, а верујем да ћемо дочекати годину титуле ЕПК са најмодернијом концертном двораном - рекао је градоначелник.
 
Радови на изградњи објекта Музичке и балетске школе са концертном двораном теку по планираној динамици извођења у складу са утврђеним динамичким планом. Рок за завршетак радова друге фазе је новембар 2018. године, а паралелно се изводе радови на конструкцији објекта, грађевинско занатски радови, део инсталатерских радова, као и радови на изградњи саобраћајница. До краја јануара планиран је комплетан завршетак радова на конструкцији објекта, зидању фасадних и преградних зидова као и радови на постављању браварије. Након тих радова, када је омотач објекта у потпуности оформљен, изводиће ће се унутрашњи радови. Након тога ће се, после спроведене јавне набавке и потписивања уговора са извођачима треће фазе, приступити наставку извођења радова. У тој фази кључни радови су на постављању термоизолације и фасаде објекта, уградњи потребне сценске и акустичке опреме, термомашинским инсталацијама као и завршни радови на саобраћајницама и партеру. У овој фази је предвиђено комплетно озелењавање и уређење парцеле на којој се налази објекат школе.

 

Коментари (0)

Тренутно нема коментара за ову вест.

Оставите коментар

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила:

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо Вас да се приликом писања коментара придржавате правописних правила.
Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Новосадска ТВ има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одражавају ставове Новосадске ТВ.