#
#

ВЕСТИ

Ухапшено 97 особа због крађа и разбојништава

Среда, 6. децембар 2017, 13:05h извор:Новосадска ТВ

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, ухапсили су 97 особа које се сумњиче да су извршили кривична дела тешке крађе, крађе и разбојништво, саопштио је данас МУП.

У претходних неколико дана, више одвојених акција на сузбијању имовинских деликата спроведено је на територији полицијских управа Београд, Крагујевац, Нови Пазар, Лесковац, Пирот, Панчево, Пожаревац, Смедерево, Бор, Врање, Зајечар, Јагодина, Сремска Митровица и Прокупље, а ухапшени су осумњичени који се терете да су у претходном периоду извршили више од 300 тешких крађа, крађа и разбојништава.

У оквиру тих акција поднете су и кривичне пријаве у редовном поступку против још 48 особа.

Полиција је од осумњичених одузела више предмета који потичу из кривичних дела - између осталог четири аутомобила, мотоцикл, скутер, уметничку слику, више мобилних телефона и сим картица, два компјутера, као и више комада намештаја и техничких уређаја украдених из кућа и станова. 
У саопштењу се прецизира да је полиција у Бору ухапсила две особе осумњичене да су из рудника бакра у Мајданпеку украли три електро магнета и на тај начин оштетили рудник за 77.200 евра. 
Због сумње да су починили кривично дело тешка крађа ухапшени су З.Ц. (1960) и Н.Д. (1968) и уз кривичну пријаву су приведени надлежном тужилаштву. 
У Београду су ухапшене четири особе, због сумње да су починиле 11 кривичних дела разбојништва.

Ухапшени В.П. (1998), Н.З. (1996), У.М. (1992) и М.Ј. (1998) сумњиче се да су од запослених на бензинским пумпама, у малопродајнм објектима и у две кладионице, маскирани, уз претњу пиштољем или ножем одузимали новац. Полиција је од осумњичених одузела око 60.000 динара, мању количину амфетамина, два мобилна телефона и нож и привела их Вишем јавном тужилаштву у Београду.


У Смедереву је ухапшен Н.С. (1999) и још три малолетника, због сумње да су у саизвршилаштву починили 26 кривичних дела тешка крађа којима су оштећенима нанели штету од око 1,6 милиона динара. Полиција је код осумњичених пронашла два компјутера, парфем и пет боца алкохолних пића који потичу из кривичних дела. Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини ухапсили су А.М. (1998), због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво.Постоје основи сумње да је А.М. маскиран фантомком, уз претњу ножем од радника једне пумпе одузео око 53.000 динара. 
У Београду је ухапшен К.С. (1983), због постојања основа сумње да је починио 12 кривичних дела тешке крађе. Полиција је приликом претреса стана и других просторија код осумњиченог пронашла два пара патика, пар рукавица, пајсер, две бисерне огрлице и брош.

А.П. (1983) је такође у Београду ухапшен због сумње да је починио два кривична дела разбојништва, два разбојништва у покушају и кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Полиција наводи да постоје основи сумње да је А.П. са још две особе, против којих је поднета кривична пријава у редовном поступку, уз претњу ножем од запослених у прехрамбеним продавницама у Раковици и на Чукарици одузимао новац.
Приликом претреса стана полиција је од осумњиченог А.П. одузела мању количину хероина и нож.
Београдска полиција је ухапсила А.Р. (1993), због сумње да је на територији Београда починио више кривичних дела разбојништва, тако што је од запослених у трговинским објектима, уз претњу пиштољем одузимао новац. Осумњичени се терети да је децембра ове године од радника у једној продавници на Новом Београду уз претњу пиштољем одузео око осам хиљада динара. Сумња се да је у претходном периоду на сличан начин кривична дела починио у више малопродајних објеката на територији Београда, наводи полиција и додаје да је приликом претреса код осумњиченог пронашла реплику пиштоља.

Припадници МУП-а у Београду у сарадњи са Полицијском управом Сремска Митровица ухапсили су Д.Ј. (1987) због постојања основа сумње да је украо три аутомобила, која су приликом претреса код њега пронађена. Због постојања основа сумње да је починио три кривична дела тешке крађе, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.
Истом тужилаштву је приведен и П.П. (1986) због постојања основа сумње да је на територији Београда починио пет кривичних дела крађе. 
Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су Ф.Г. (1993), због постојања основа сумње да је на територији главног града починио 13 кривичних дела разбојништва. 
Он је уз кривичну пријаву приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду. 
У Бору је ухапшен Г.Н. (1984), због постојања основа сумње да је починио пет кривичних дела тешка крађа, тако што је уз употребу подесних предмета обијао подрумске и помоћне просторије.
У Врању је ухапшен А.Н. (1990) због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа. Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла украдену уметничку слику и два сребрна новчића.

У Зајечару су ухапшени Б.А. (1989) и Д.Б. (1984) због сумње да су починили кривично дело тешка крађа у две продавнице у Зајечару и Књажевцу.
Полиција је у Јагодини ухапсила С.Ј. (1986) и С.Ј. (1991) осумњичене да су заједно са још две особе, за којима је расписана потрага, обили ауто немачке држављанке и из њега украли торбу.
Они су, како се сумња, сачекали да оштећена напусти возило, погодним предметом разбили стакло и након што су обавили преметачину из њега украли женску торбу. 
Полиција је у Крагујевцу ухапсила С.Т. (1994), због сумње да је починио кривично дело разбојништво, тако што је физички напао оштећену и украо јој ташну, новац и мобилни телефон.
У истом граду ухапшен је С.В. (1990), због сумње да је починио кривично дело разбојништво, јер је уз употребу ножа од малолетника украо мобилни телефон.
Припадници МУП-а у Лесковцу ухапсили су Е.Д. (1997), због постојања основа сумње да је починио девет кривичних дела тешка крађа.
Кривична пријава у редовном поступку поднета је и против једног малолетника, који се сумњичи да је био саучесник у седам тешких крађа за које се терети Е.Д.
Полицја је у Новом Пазару ухапсила Х.Х. (1997), осумњиченог да је у последња два месеца у селима на подручју Тутина и у Новом Пазару украо косачицу, моторну тестеру за сечење асфалта, краву и три мобилна телефона. 
Због постојања основа сумње да је починио три кривична дела тешка крађа и два дела крађе, којима је оштећенима нанета штета од око 2.500 евра, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.
Припадници МУП-а у Пироту ухапсили су А.П. (1999), због постојања основа сумње да је почининила кривично дело разбојништва. Сумња се да је А.П. у саизвршилаштву са још две особе, за којима је расписана потрага, од оштећене, употребом силе и наношењем лаких телесних повреда, украла 4.500 динара.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су П.Н. (1985), због сумње да је починио кривично дело разбојништво у покушају. Сумња се да је П.Н. на подручју Малог Црнића, уз претњу ножем од оштећеног тражио да му преда новац.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу расветлили су провалу у пошти у насељу Рашанац и ухапсили три особе које се терете за то дело.
Због постојања основа сумње да су починили два кривична дела тешка крађа ухапшени су М.М. (1985), С.Ж. (1991) и М.К. (1998).
Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњичених пронашла више мобилних телефона, СИМ картица, дигиталну вагицу, три чекића, маказе за сечење гвожђа, метални секач, метални клин и пајсер.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су Е.М. (1997) и М.М. (1996) због постојања основа сумње да су починили кривична дела тешка крађа и тешка крађа у покушају. Сумња се да су Е.М. и М.М. проваљивали у куће у Костолцу и Пожаревцу.Полиција је код њих пронашла два телевизора, који су украдени.
У Пожаревцу је ухапшен Б.Д. (1989), због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа провалом у једну кућу у Пожаревцу. Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла украдене предмете, електрични тример, електричну посуду за кување, пекач и женски ручни сат.
Припадници МУП-а су у Прокупљу ухапсили Б.М. (1995) због сумње да је починио седам кривичних дела тешке крађе и четири кривична дела крађе. Полиција је код осумњиченог пронашла украдене предмете, мотор за наводњавање, мобилни телефон, скутер, брусилицу, електрични тример и акумулатор.
Припадници у Смедереву ухапсила је Ш.С. (1980), због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво. Он се терети да је у насељу Мали Кривак више пута ударио у главу оштећеног и украо му ташну и 12.000 динара.
У истом граду је ухапшен и Д.Р. (1983), због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа. Д.Р. је, како се сумња, пришао оштећеној и из руку јој отео новчаник са личним документима и мобилни телефон.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С.Д. (1980), због постојања основа сумње да је извршио три кривична дела тешка крађа и кривично дело изазивање опште опасности.

Сумња се да је С.Д. провалио у један дисконт пића у Великој Плани и из њега украо више боца разног алкохолног пића, а затим намерно изазвао пожар у објекту, чиме је оштећеном нанео штету од око 30.000 динара. С.Д. се сумњичи и да је провалио у једну трафику у Великој Плани из које је украо разна пића.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су Д.Х. (1981), због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа. Д.Х. се терети да је од августа 2016. године до октобра 2017. године из једног производног погона предмета од пластике украо робу у вредности од 12.000.000 динара. Када су у питању хапшења по расписаним пограгама или потерницама, полиција је у Београду по потерници Основног суда у Лозници ухапсила Д.М. (1996), због постојања основа сумње да је извршио 17 кривичних дела тешка крађа. За окривљеним Основни суд у Лозници расписао је потерницу ради издржавања остатка казне затвора у Кривично - поправном заводу за малолетнике у Ваљеву.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су по потрази Ф.Ð. (1980), због сумње да је починио кривична дела тешка крађа и крађа.
Осумњичени се терети да је крајем октобра и почетком новембра 2017. године украо два контејнера, тако што је ангажовао шлеп службу и одвезао их на Старо сајмиште у Београду, где их је продао лицу који врши репарацију и фарбање контејнера.
Контејнери су пронађени и враћени оштећеним фирмама.Припадници Министарства унутрашњих послова у Пироту, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против шест особа, због постојања основа сумње да су починиле кривично дело тешка крађа.

Полиција је прилком претреса код осумњичених пронашла три електрична шпорета, шпорет на чврсто гориво, вертикални замрзивач, фрижидер, више комада намештаја и различитих алата, украдених из куће оштећеног.
Полиција је у Пироту, по налогу надлежног тужилаштва, поднела кривичну пријаву у редовном поступку против 37-годишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело крађа.
Полиција је код осумњиченог пронашла моторну тестеру, бакарни котао и маказе за арматуру, украдених из куће оштећене.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против једног малолетника, због постојања основа сумње да је починио пет кривичних дела тешка крађа на дрзак начин.
Сумња се да је малолетник оштећенима, углавном женама, прилазио с леђа и отимао им новчанике и торбице.
По налогу надлежног тужилаштва у Новом Пазару, полиција је поднела кривичну пријаву у редовном поступку против једне особе, због постојања основа сумње да је починила кривично дело крађа.
Осумњичени се терети да је на градском православном гробљу у Новом Пазару у близини цркве Светог Петра и Павла, украо већу количину алата и ручних машина у вредности од 50.000 динара. Наведени предмети су пронађени и враћени власнику.
У истом граду по налогу надлежног тужилаштва, полиција је поднела кривичну пријаву у редовном поступку против једног малолетника, због постојања основа сумње да је починио кривично дело крађа.
Постоје основи сумње да је малолетник на градском стадиону у Сјеници, користећи одсуство оштећеног, украо од њега мобилни телефон.
Кривична пријава у редовном поступку, због сумње да је починио кривично дело утаја поднета је и против малолетниковог брата, коме је починилац телефон предао, а који га је задржао и користио.

Полиција у Панчеву је по налогу надлежног тужилаштва, поднела кривичну пријаву у редовном поступку против 32-годишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа.Сумња се да је он употребом физичке снаге и подесног предмета проваљивао у куће и викендице на подручју Панчева и Старчева и из њих крао ствари, које је касније продавао.
Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла део украдених предмета.
У Прокуљу је полиција по налогу надлежног тужилаштва поднела кривичну пријаву у редовном поступку против једног мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело разбојништво. Сумња се да је он оштећеном нанео лаке телесне повреде и украо му 50 долара.
У Сремској Митровици, по налогу надлежног тужилаштва полицајци су поднели кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетогодишње девојке, због постојања основа сумње да је починила кривична дела крађа и фалсификовање и злоупотреба платних картица.
Осумњичена се терети да је покушала да злоупотреби једну од платних картица оштећеног, за коју је он пријавио да му је нестала на неутврђен начин.
 

Коментари (0)

Тренутно нема коментара за ову вест.

Оставите коментар

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила:

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо Вас да се приликом писања коментара придржавате правописних правила.
Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Новосадска ТВ има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одражавају ставове Новосадске ТВ.