#
#

ВЕСТИ

Напредују радови на изградњи канализационе мреже у Будисави

Субота, 2. децембар 2017, 13:27h извор:Новосадска ТВ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на изградњи преосталих 9 km канализационе мреже у Будисави (слив 1 и 4) којом ће сва домаћинства добити могућност прикључења на канализацију.

Слив 1 покрива западни део насеља, односно делове улица Цара Душана, Омладинске, Каћке, Војвођанске, Радноти Миклоша, Вука Караџића, Пионирске и Петефи бригаде. Слив 4 покрива југоисточни део насеља, односно делове улица Прњаворске, Дожа Ђерђа, Вука Караџића, Шајкашке, Петра Драпшина и Школске. Извођач радова слива 1 и 4 је ДОО „Bulevar Company“ Нови Сад, а вредност те инвестиције је близу 67 милиона динара.
 
- Према уверавањима извођача радова, завршетак канализационе мреже у Будисави можемо очекивати на пролеће, у априлу 2018. године, а Град је у тај посао уложио око 200 милиона динара. Попут Степановићева, Ковиља, Каћа и скоро целог Сајлова и Руменке добијамо још једно насеље са комплетно завршеном мрежом. Почетком наредне године уследиће велики радови у Ветернику јер нам је циљ да водоводна и канализациона мрежа буде изграђена у свим деловима града. Издвојићемо око 460 милиона динара предузећу ''Водовод и Канализација'' у буџету у 2018. години за проширење капацитета пречистача ГЦ2 код Кванташке пијаце. То је предуслов да се угаси пречистач ГЦ1 на углу Радничке улице и Кеја који оддавно треба да се уклони одатле, а Град би тако могао да прода једну од најатрактивнијих парцела, али и створили бисмо услове за изградњу централног пречистача са сремске стране, на шта одавно чекамо. Такође, на лето ћемо ребалансом обезбедити средства ВиК-у да технички преузме водоводну мрежу у Бегечу - нагласио је градоначелник Вучевић и захвалио се грађанима Будисаве на стрпљењу и подршци да се реши вишедеценијски проблем.
 
Последње четири године активно се ради на решавању највећег комуналног проблема у насељу Будисава, а то је проблем одвођења отпадних вода. Потисним цевоводом (дужине око 1100m), који је изграђен у ранијем периоду, прикупљене и препумпане отпадне воде са простора Будисаве биће одвођене до Каћа, а затим даље у градски канализациони систем.
 
Комплетна канализациона мрежа Будисаве, у укупној дужини од око 23 km, према пројектној документацији подељена је у четири слива. До сада је изграђено око 13,5 km мреже у шта је уложено око 138 милиона динара. У току је поступак исходовања употребне дозволе за изграђену канализацију, а када иста буде добијена, мрежа ће бити предата ЈКП „Водовод и канализација“ које је надлежно за изградњу кућних прикључака.
 
На основу Програма одржавања објеката путне привреде, у Будисави се редовно врше радови на санацији ударних рупа у целом насељу. Туцаником је саниран коловоз у краку Улице Петра Драпшина, насипањем туцаника уређен је привремени паркинг код Католичке цркве у Железничкој улици, а асфалтиран је колски улаз у круг где се налази спортски терен у тој улици и поправљена је пешачка стаза. Такође, постављена је теретана на отвореном у центру насеља, а санирано је и постојеће дечје игралиште где су додате нове справе и клупе.
 

 

Коментари (0)

Тренутно нема коментара за ову вест.

Оставите коментар

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила:

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо Вас да се приликом писања коментара придржавате правописних правила.
Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Новосадска ТВ има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одражавају ставове Новосадске ТВ.